SEC ser endelig på utsiktene til en Bitcoin ETF

US Securities and Exchange Commission (SEC) har nå gått inn i en periode med aktiv studie.

Det er travelt å se på kryptovalutabaserte børshandlede fond eller ETF-er, og det kan derfor være at handelsmenn snart kan finne fordelene ved slike muligheter.
SEC ønsker å kaste sitt „stive“ bilde

Nyheten om studiesesjonen ble kunngjort på en konferanse av Jay Clayton, styreleder for SEC. Dette er noe som virkelig burde trekke hjertet til de fleste investorer overalt, spesielt USA, med tanke på hvor lenge det har vært at de har ventet på en kryptobasert ETF. Flere selskaper har prøvd å få en godkjent, for eksempel Bitwise, og få har kommet langt.

SEC har tydelig vist tidligere at den ikke helt forstår kryptovalutaer slik den skal. Ellers ville vi ha sett en bitcoin-ETF allerede oppstått, men for å være rettferdig er digitale eiendeler fortsatt betydelig nyere enn fiat-valutaer eller til og med kobber, som var en av de nylig godkjente ETF-ene tillatt av SEC.

For det meste ser det ut til at SEC ser på krypto i et negativt lys. Noe som er ekstremt sårbart for prissvingninger og som kan sette folk gjennom investeringshelvete. I tillegg har crypto en lang historie med å tiltrekke seg kriminell oppførsel, som ikke kommer til å sitte bra med et regjeringsorgan.

Likevel tar dette ikke bort alt det gode som krypto kan gjøre, og det er på tide SEC går opp for å se nærmere på dette voksende investeringsfeltet. SEC har gått sammen med flere andre finansielle firmaer, inkludert Valutakontorkontoret og Commodity Futures Trading Commission (CFTC) for å diskutere hvordan hvert kryptoprodukt skal overvåkes og reguleres.

Clayton innrømmer at SEC har vært ganske „stiv“ når det gjelder kryptokurrency tidligere, men han ønsker å hjelpe byrået med å kaste dette nåværende bildet og bli mer åpensinnet når det gjelder nye investeringsmuligheter. Nylig kunngjorde Clayton at han godkjente den første verdipapirregistreringen for et selskap som ønsket å selge digitale tokens gjennom et offentlig tilbud i august i fjor.
Gjør ting riktig, så samarbeider vi

Han kommenterer:

Døren vår er vidåpen. Hvis du vil tokenisere ETF-produktet på en måte som gir effektivitet, vil vi møte deg og vi vil legge til rette for det. Selvfølgelig må du registrere det og gjøre det du ville gjort med en hvilken som helst annen ETF.

Uttalelsen gjør det klart at SEC ikke nødvendigvis er anti-krypto, selv om flere selskaper har søkt å sette i gang hendelser som offentlige token-tilbud uten å gjennomgå passende registreringsprotokoller, noe som ofte har ført til tunge straffer og forbud mot visse selskaper og tall fra kryptorommet. SEC ønsker ganske enkelt at organisasjoner skal følge reglene, og de som ikke gjør det, vil sannsynligvis få alvorlige konsekvenser.

SEC ser endelig på utsiktene til en Bitcoin ETF
Nach oben scrollen